Om Nordisk Institut

Nordisk Institut beder samtlige nordiske virksomheder om, at forholde sig til bæredygtige etiske og moralske regler. Norden er et godt sted at starte. Mange af de nordiske virksomheder har allerede en lang række værdier, der er med til at skabe holdbare betingelser for samfundet. Men det kan altid gøres lidt bedre.

Nordisk Instituts primære formål er at forbedre virksomhedernes og samfundet levebetingelser. Det vigtige er, at vi kan skabe et solidt grundlag i Norden først. Forhåbentlig kan den nordiske indstilling præge andre områder af verden i den rigtige retning.

Vi vil gerne være med til at sprede budskabet om, at virksomheder der værdsætter det, at være en del af samfundet både gør gavn for virksomheden selv og verden omkring.

Nordisk Instituts formål er, at indgå i debatten om virksomheders betydning og indflydelse på samfundet. Det helt centrale spørgsmål er, hvordan virksomheder bruger og påvirker samfundet. Virksomheden kan ikke leve uden samfundets arbejdskraft og samfundet kan ikke leve uden virksomhedernes bidrag til samfundet.

De centrale politiske spørgsmål er:

  • Menneskerettigheder
  • Miljø
  • Arbejdskraft
  • Antikorruption