Social dumping

Social dumping handler om forhold hvor udenlandsk arbejdskraft ansættes uden de samme vilkår der er aftalt på arbejdsmarkedet. Det foregår oftest i byggebranchen, hvor mange udlændige der leder efter job i Danmark ansættes til en langt lavere løn end den der er aftalt mellem branchen og fagforeninger.

Udenlandske og danske virksomheder synder

Selvom regeringen arbejder på en forbedring af vilkårene for den udenlandske arbejde, så er der rigtig mange både udenlandske og danske virksomheder der ikke overholder regler omkring skat og sikkerhed. Regeringen har nemlig med finansloven i 2012 lagt fokus på problemet og det samme har flere danske fagforeninger. Det virker dog som et hårdt og sejt træk, der skal til for at overvinde den sociale dumping.

Hvordan forhindres social dumping?

Der er flere institutioner og myndigheder involveret i kampen imod social dumping. Blandt andre er Arbejdstilsynet, politiet og SKAT en del af indsatsen. Det er vigtigt at sikre arbejdsvilkårene på arbejdsmarkedet og derfor er det et vigtigt tiltag.

Et af de tiltag der bliver taget er, at Arbejdstilsynet, politiet og SKAT vil foretaget en række uvarslede tjek af arbejdspladser rundt om i Danmark. Gennem dette tiltag håber de tre myndigheder på at kunne udvikle samarbejdet på kryds og tværs og derved forhåbentlig minimere den sociale dumping.

Tags: , ,

Leave a Reply